Spider-Man: Into the Spider-Verse Yeni Fragman İncelemesi!


Yeni bir fragman incelemesine hoş geldiniz. Bugün yeni çıkan Spider-Man: Into the Spider-Verse fragmanına bakacağız. Kaçırmış olabileceğiniz göndermelere, önemli olaylara ve bazı teorilere yer veren yazımızda örümcek evreninin dibine ineceğiz.

Minik Sam Raimi Kırıntıları
Fragmanın başında hemen ana Spider-Man evrenindeki Peter Parker'ın hayatını görüyoruz. Bu hayat aslında eski filmlerdeki hayatına baya benziyor. Spider-Man'in ilk filmindeki öpüşme sahnesi, ikinci filmdeki tren ve Mary Jane ile yamek sahnesi. Bu üçüncü filmdeki dans da mı gerçek demek? Neyse bunun ardından dondurma, çizgi roman ve yılbaşı albümü falan görüyoruz. Kısacası, fragman başı bize diğer evrene geçecek Spider-Man'in hayatı hakkında bazı detaylar veriyoruz.

Evrenler Arası
Bu sahnede artık Spider-Man'in nasıl evren değiştirdiğini anlamış oluyoruz. Bir cihaz var ve bu bozulur. Bu bozulma sonucu fragmanın başındaki Spider-Man dışında birçok örümcek karakteri yer değiştirir. Bunu sabote eden Kingpin olabilir ama ayrıca bu projenin sahibi de o olabilir. Benim aklımdaki ana soru biraz farklı tabi. Şimdi fragmanda Miles'ın babasının dediğine göre bu evrende de bir Spider-Man bulunuyor ki muhtemelen ölecek. Biz bunla ilgili bir şey görecek miyiz? İki farklı evrenin Spider-Man'i karşılaşacak mı? Bilmiyorum belki de hepsi bir fragman yanılsamasıdır.

O Fiyat Ne?
Sizin evren çöp bizim evren muhteşem falan filan tamam da o hesap ne? Soygun bu. 3 Greek Burger 11000.00$. Şimdi bu ya çok özel bir burger ya da bu evrenin para şekli farklı. Eski Türk lirası gibi düşünebiliriz aslında. Neyse devam edelim bu sadece aklıma takılmış minik bir detaydı.

Örümcek Mağarası
Teorime devam ediyorum. Burası Miles'ın evreninin Spider-Man'inin mağarası olabilir. Fotoğrafta May Yenge'yi görüyoruz ki çizgi romanlarda Ultimate evreninde Aunt May, Peter'ın sırrını biliyordu. Diğer bir teori ise bunun farklı evrenlerdeki örümcek karakterlerin toplandığı bir ortam. Bunu düşünmemin nedeni ise Peter'ın arkasındaki logo. Fark ettiniz mi? Biraz tanıdık gibi. Bu PS4 Spider-Man'in logosu! O yüzden böyle bir teori de yürüttüm ama sonraki detay bunu biraz bozuyor.

Arkaya Dikkat
Aynen Spider-Ham muhteşem. Oley! Benim bu sahnede dikkatimi daha çok çeken arkada gizli. Arkada Kingpin' bağlı olan bazı kişileri görüyoruz. Hammerhead, Tobstone, The Rose ve The Enforcers'ı görebiliyoruz. Bunların Miles'ın evreninden olduğunu düşünürsek de o evrenler arası örümceklerin toplanma mekanı teorimi yok ediyor.

Oh Be!
Wow! Gerçekten muhteşem bir sahne bu. Soldan başlayalım. Peni Parker veya SP//Dr. Kendisi düşündüğünüz gibi Japon ve bir robota sahip. Sevdiğim yanı animasyon tarzının diğerlerinden farklı olarak "animemsi" gözükmesi. Spider-Gwen'i önceden biliyoruz o yüzden geçebiliriz. Spider-Ham. Kendisi bir komediyen olan John Mulaney tarafından seslendiriliyor ve yeniden bahsetmek isterim ki animasyon tarzı farklı. Daha çizgi film görünüşlü. Son bahsetmek istediğim kişi Nicholas Cage tarafından seslendirilen Spider-Man Noir. Gerçekten muhteşem gözüküyor. Muhtemelen baktıkları kişi Miles'ın üniversite arkadaşı Ganke ki fragmanda daha sonra görüyoruz.

Amca İlişkisi
Burada Miles'ın amcası Aaron Davis'i görüyoruz. Kendisi fragmanda daha sonra da gördüğümüz Prowler. Miles'ın babası ile eskiden kirli işler yaparken Jefferson bu durumdan kurtulur. Aaron ise devam eder. Karakterin sonucu söylersem spoiler olacağı için oraya girmeyeyim. Kendisi Oscar ödüllü oyuncu Mahershala Ali tarafından seslendiriliyor. Çok iyi seçim.

Eve Saldırı
Bir sürü düşmanı arka arkaya gördüğümüz sahnede muhtemelen Peter veya Miles'ın evinin olduğunu düşündüğüm yere saldırı oluyor. Scorpion göze batarken arkada Tombstone olduğunu da görebiliriz. Hem de Noir ile kapışıyor. Arkalarda da Peni izliyor. Scorpion'ın tasarımı biraz farklı olmuş ama ben beğendim diyebilirim. Ultimate evrenindeki halinden baya farklı o kesin.

Yeni Güçler
Önceki fragmanda görünmezlik gücünü gördüğümüz Miles, bu sefer farklı bir gücünü keşfediyor. Venom Blast! Bu minik bir elektrik veren güç ama bu minik elektrik bir hamlede bayıltabiliyor. Yüklü miktarda ise öldürüyor. Bakalım nerelerde kullanacak.

Hayal Etsenize...
Son göndermemiz ise son sahnede Ganke'nin tuttuğu çizgi romandan geliyor. Çizgi roman bir What If...? parodisi. Hayal etsenize...birden fazla Spider-Man var. Çok korkutucu değil mi? Güzel bir gönderme diyebilirim. Kısacası, fragmanı baya beğendim. Evet bazı anlarda çok şey gösterdiklerini düşündüm ama güzel anlar ve heyecan bunu kapattı. Bu filmi gerçekten merak ediyorum.

Peki siz fragmanı nasıl buldunuz? En beğendiğiniz yer neresiydi? Kaçırdığımız yerler var mı? Aşağıya yazabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.