Bir Uzay Macerası-Justice League Odyssey #1 İnceleme

No Justice'ın kırıntılarından yükselen Justice League Odyssey, birazcık geç bir başlangıç yapsa da sonunda çizgi roman dükkanlarındaki yerini aldı. Beni en çok kadrosu ile ilgimi çeken seri bakalım nasıl bir başlangıç yapmış?

İlk olarak hikayeden bahsedelim. No Justice'dan sonra evrende yeni bir sektör oluşmuştur. Hayalet sektörü adı verilen yer keşfedilmemiş yeni gezegenler bulundurmaktadır. Jessica Cruz buranın gizemlerini keşfederken eski ve yeni arkadaşları ile karşılaşır. Cyborg, Azreal ve Starfire da bu sektöre çağrılmıştır. Peki kim tarafından ve neden? Seri bu soruları keşfetmenin yanında bize bol uzaylılı bir takım macerası sunuyor.


Bir ilk sayı olarak gerçekten beğendim aslında. Ana hikaye için güzel bir başlangıç olmuş. Birazcık akıcılık problemi olsa da her şeyi yeterli buldum ama ilk sayı için belki aranızda yeterli aksiyona sahip olmadığını düşünenler vardır. Başlangıçta dediğim gibi serinin en çok ilgimi çeken yanı kadrosuydu. Bir uzay hikayesi için Cyborg, Green Lantern, Starfire karakterleri atmosfere yakın ya da uyarlanabilen kişiler olsa da Azreal seri açıklandığından beri tuhaf geldi ki öyle. Karakter burada sadece motivasyonu yüzünden bulunmakta ve diğer kişilerle pek iyi geçinmiyor. Yine de takımı beğendim.

Serinin keşfedilmemiş bir sektörde olduğundan bahsettim. Bu seri için güzel bir potansiyel yaratıyor. Doctor Who gibi her sayı yeni şeyler görebileceğimiz bir şey yarıtılabilir. Bunu sayıda biraz gördük ve bu böyle devam ettirilirse güzel olur.


Eğer bilmiyorsanız bu seri aslında Justice League Dark ile yakın zamanda çıkacaktı yani Temmuz-Ağustos gibi ama seri iki kez ertelendi ve ilk hikaye yeniden yazılıp bazı sayılar yeniden çizildi. Bunu biraz hikayede hissedebiliyorsunuz aslında. Aceleye getirilmiş bazı olaylar.

Gelelim çizimlere. Çizer Stjepan Sejic kesinlikle muhteşem bir seçim. Herkesin tarzı diyemem ama kendisi muhteşem tasarımlar yaratmış. Sanki tamamlanmak için bir kat daha üzerinden geçilmesi gereken çizimi yeterli ve çok güzel. Tek sevmediğim tasarım genç Darkseid'in. Kendisi Darkseid'dense daha çok Ronan'a benzemiş Guardians of the Galaxy'den. Pek beğendiğimi söyleyemem onu ama diğer uzaylı tasarımları gerçekten güzel.


Sonuca gelirsek Justice League Odyssey ilginç ve eğlenceli bir takım yaratarak bol potansiyele sahip bir başlangıç yaptı. Umarım bu potansiyeli güzel kullanır. Birkaç akıcılık problemi dışında güzel bir okuma diyebilirim. Bakalım sonraki sayıda neler göreceğiz. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 8.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.