The Nutcraker and the Four Realms İnceleme-Spoilersız


Fındıkkıran ve Dört Diyar Filminin Basın Gösterimine Gittik!

Sizler için Disney'in yapımını üstlendiği fantastik bir macera filmi olan Fındıkkıran ve Dört Diyar filminin basın gösterimine gittik. Fakat film hakkındaki fikirlerimizi belirtmeden önce gelin biraz konusuna göz atalım.

The Nutcracker and the Four Realms, Mrs. Stalhbaum'un ölümünden sonra çocuklarına bıraktığı hediyeler ile başlar. Bir Noel gecesi Mr. Stalhbaum annelerinden kalan hediyeleri çocuklarına verir fakat Clara'nın hediyesinde bir ilginçlik vardır. Kilitli bir yumurta. Bu yumurta vaftiz babası Drosselmeyer'ın kızına verdiği anlamlı tarağın olduğu yumurtadır ancak bu yumurtanın anahtarı esrarengiz bir diyarda kaybolmuştur. Clara bu paralel dünyaya adım atması ile birlikte destekçisi olacak olan fındıkkıran Philip ile Çiçekler Diyarı, Tatlılar Diyarı ve Kar Taneleri Diyarı olarak bilinen bu 3 diyardan sorumlularla tanışır. Clara, Philip ile birlikte 4. evren olan Eğlence Diyarı'na gitmeli, Zencefil Anne ve Fare Kral ile yüzleşmelidir. Acaba Clara bu saklı diyarlarda amacına ulaşabilecek midir?

Başrolünü Mackenzie Foy'un üstlendiği yapımda Foy'a Morgan Freeman, Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Helen Mirren, Richard E. Grant ve Miranda Hart gibi isimler eşlik ediyor.

Yönetmenliğini ise Hachi: The Dog's Tale, Chocolat ve What's Eating Gilbert Grape'den Lasse Halstrom ile Jumanji, Jurassic Park III ve Captain America: The First Avenger'dan Joe Johnston üstleniyor.

Noel Gecesi Süprizlerle Doludur!

Gelelim esrarengiz diyarları konu alan Fındıkkıran ve Dört Diyar'ın hikayesine. Filmde ilk başladığı andan itibaren Narnia esintilerini hissediyorsunuz. Büyülü bir paralel evrene geçiş yaparak bir anahtar ve anahtarın sebep olacağı diğer problemler ile yüzleşiyorsunuz. Film konusu ve görüşünüz itibari ile çocukça gelecektir. Açıkcası filmin ilk dakikalarında çocukça hissediyorsunuz fakat ilerleyen kısımlarda Narnia gibi bir hissiyata kapılıyorsunuz. Konu itibari ile en baştan en sona kadar tahmin edebileceğiniz bir süreç işliyor. Kötüyü, iyiyi, galibi, mağduru çok rahat bir şekilde ilk 20 dakika ile çözüyorsunuz. Bu yüzden bence gizemi eksik kalmış diyebilirim. Kullanılan müzik ve tonlar ise büyü, evren ve diyar gibi temaları konu almış filmlerle benzer gibi geldi bana.

Bunun dışında başrol itibari ile Meckenzie Foy ön planda ve oyunculuğunu açıkcası beğendim. Morgan Freeman'in yer alıyor olmasını fırsat bilerek gelmeyi düşünenleriniz varsa kendisini perdede 5 dakika zor görüyoruz. Bunun dışında ise filmde oyunculuğuna hayran kaldığım bir diğer isim Keira Knightley.

Son olarak "Gitmemizi tavsiye eder misin?" sorularınıza cevabım geçmişteki büyü ve diyar kokan saklı filmleri seviyorsanız ve özlediyseniz, geçmişi anmak ve hoş vakit geçirmek üzere bence gidebilirsiniz.

The Nutcracker and the Four Realms (Fındıkkıran ve Dört Diyar) 2 Kasım Cuma günü vizyonda izleyiciler ile buluşucak. Sizde saklı diyarları keşfetmek istiyorsanız bu filmi kaçırmayın!






Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.