Daredevil #9 İnceleme


Zdarsky'nin Daredevil serisinde en son bıraktığımızda Matt, ailesi olan ve kocası suç işleriyle bağlantılı olan bir kadına yakınlaşmaya çalışıyordu. O sırada Kingpin suç hayatını bırakmış şekilde başkan olarak hayatına devam ediyordu. Diyalog ağırlıklı ve yavaş ilerleyen sayılardan sonra seri heyecanlıdansa yorucu halini alsa da bu sayı bazı şeyleri değiştiriyor.

Bu sayıda artık Daredevil dönüyor. Tüm sayı boyunca karakterin kahramanlığa geri dönmesi boyunca yol yapılışını okuyoruz. Reed ile kör satrancı oynarken tanrının varlığı hakkında konuşmaları, kilisede yaşadıkları ve şehrin nasıl bir yola sürüklendiğini anladıktan sonra artık maskeyi takıyor. Sayı bunun için güzel temel hazırlıyor ve olay yaşanınca bir rahatlama ve bir heyecanlanma geliyor çünkü artık istediğiniz şey oluyor.


Bunların yanında aynı Dedektif Cole'un yer aldığı yozlaşmış polisler hikayesi de devam ediyor ki biraz daha sonraki hikayeye taşınacak gibi. Kingpin olayı sayıda dışlansa da diğer hikayeler güzel ve akıcı bir yazımla ilerletiliyor ama sayıda yine sevmediğim şeyler var. İstediğimiz şeyler olsa da hikaye çok da ilerletilmiyor. Daredevil olarak yaptığı şey çok da önemli değil ve ana hikaye ile alakası yok.

Ayrıca daha önceki sayıda da belirttiğim gibi Matt'in yansıtılışını çok sevdiğimi söyleyemem. Mindy, kocası olan kadın, ile olan ilişkileri gerçekten sinir bozucu. Hele önceki sayıda olan tehlikeli olaylardan sonra hala bu kadar rahat bir şekilde onla konuşması ve ona sevgi hissetmesi çok anlamsız geliyor. Bu yan hikaye biraz zorlama sıkıştırılıyor gibi ve sayının diğer kısımlarındaki olaylara göre daha az ilgimi çekiyor.


Bu sayıda çizimlerle olan sorunum devam ediyor. Sharma'nın çiziminin eylemlere uygun olmadığını söylemiştim ve bu sayı baya kanıtlıyor. Sayıda Daredevil'ın bulunduğu dövüşte sanki karakterlere vurunca süzülüyor gibi gösteriyor. Vurulan darbelerini hissedemiyorsunuz önceki çizere göre. Yine de Tartaglia'nın renklendirmesi ve Leisten'in mürekkepteki yeteneği gayet iyi ve sayıya güzel bir atmosfer katıyor.

Ne kadar hikayesel anlamda çok sevdiğim şeyler olsa da o sinir olduğum kısımlar hala duruyor. Çizim olarak da gözüme daha çok sorun takıldı bu sayıda. Önceki sayıdan az mı, yüksek mi yoksa aynı mı versem bilemedim. Bu sayıya çok 8 vermek isterdim ama aşağıda tutan bazı şeyler var. Sonraki sayıda bu hikaye sonlanacak, umarım güçlü bir son olur.

Notum: 7.9

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.