DC Ekim 2019 Ayından Öğrendiklerimiz


Her ayın son haftalarında DC, Marvel ve birçok çizgi roman şirketi 3 ay sonra yayımlayacakları sayıların kapaklarını ve açıklamalarını paylaşıyor. Bizde sizler için tüm bu açıklamaları teker teker okuyoruz ve öğrendiğimiz ilginç bilgileri size sunuyoruz. İyi okumalar dileriz!

WARREN ELLIS VE BRYAN HITCH YENİDEN TAKIM OLUYOR

Zamanında Legends of the Dark Knight yazmış takım yeniden birleşiyor! 12 sayılık olacak The Batman's Grave serisinde Batman yeni bir dava üzerinde koşuşturacak. Seri Legends of the Dark Knight hikayelerinin sonrasında geçecekmiş. Hitch'in çizimlerini çok sevmesem de Warren Ellis'in yazımı için bakacağım.

BIRDS OF PREY GERİ DÖNÜYOR

Birds of Prey takımı ekim ayında yeniden toplanıyor ama bu sefer takımda bir değişiklik var. En son çıkan seride Batgirl, Black Canary ve Huntress'dan oluşan takımda bu sefer Batgirl yerine Harley Quinn var. Bu gelecek sene çıkacak filmin etkisi mi yoksa gerçekten takıma iyi bir ekleme olacak karakter mi göreceğiz. Serinin yazarı ise Brian Azzerello olacak.

KORKULARIN EFENDİSİ 'DÜŞMANLARIN YILI'NDA

The Thing ve Halloween gibi tanınan korku filmlerinin yönetmeni John Carpenter, Joker: Year of the Villian sayısındaki yazarlardan bir tanesi. Borderlands oyunlarının yazarı ile iş birliği yapacağı sayıda karakter kötülüğe olan sevgisini yeniden kazanacak. Paul Jenkins'in yazacağı Black Adam sayısında ise Batman who Laughs tarafından ele geçirilmiş Shazam, Black Adam'ın krallığına saldıracak ve büyük bir kapışma okuyacağız.

BLACK LABEL GÜLÜMSEME DOLU

Eylül ayında başlayacak yeni Black Label serileri açıklandı ve ikisi de Joker ile ilgili. Sanırım Joker karanlık hikaye yazması kolay bir karakter olsa gerek ki bu kadar Black Label serisinde var. Jeff Lemire tarafından yazılacak Killer Smile serisinde daha Joker'in mentalitesi üzerinde durulacakken Kami Garcia'nın Criminal Sanity Joker ve Harley ilişkisi hakkında olacak.

KARANLIK EVRENLERDEN ÖYKÜLER

Geçen yıllarda tanıtılan "Dark Multiverse"ün derinlerine ekim ayında inmeye başlayacağız. "Elseworlds" veya "What If...?" tarzı diyebileceğimiz sayılarda DC evrenini etkileyen olaylar farklı bir şekilde ilerleseydi ne olurdu onu göreceğiz. Knightfall sayısında Batman, Azreal'dan asla Batman'liği alamamış ve yenilmiş olacak. Bu olaylardan 30 yıl sonra Gotham'ı kendi vizyonuna dönüştürmüş Azreal'in karşısına Bane'in oğlu çıkacak. Death of Superman sayısında ise Superman öldükten sonra sinirden Eradicator olan Lois Lane, Superman'in ölümünden sorumlu olan herkesi teker teker öldürmeye başlayacak.

BATWOMAN BEYOND?

Batman Beyond kayıp! Neo-Gotham çaresiz ve Bruce yeni bir Batman arayışında ama birden yeni bir Batman ortaya çıkıyor...yoksa Batwoman mı desek? Bu gizemli karakter kim bilmiyoruz ama iyi niyetli olduğu ve şehri kurtarmak istediği belli.

ZOR BİRLİKTELİKLER

Speed Force çöktü çökecek ve zor zamanlar zor kararlar gerektirir. Flash hızını kaybederken her şeyi kurtarmasına yardım edecek kişi büyük düşmanı Hunter Zolomon'dan başkası değildir. Birbirilerine güvenmek istemeyen ikili geç olmadan sorunlarını çözmeli ve Speed Force'u kurtarmalıdır. O sırada Lex Luthor tarafından güçlendirilmiş Rouges arkaplanda enteresan işler döndürmektedir ve onları şu an durdurabilecek tek ikili Kid Flash ve Avery'dir.

EVLATLAR BİR ARADA

Uzun bir süreden sonra Jon ve Damian yeniden bir araya geliyor ama bu sefer Jon, 5 yaş daha büyük. Yetişmeleri gereken baya bir şey ve en zor dönemlerinde bu iki genç bir arada olmalı, Jon yakında Legion of Superheroes'a katılacak olsa da olmasa da.

DC'nin ekim ayından öğrendiklerimiz bu kadardı. Sizin en merak ettiğiniz olay ne? Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.