Marvel Ekim 2019 Ayından Öğrendiklerimiz


Her ayın son haftalarında DC, Marvel ve birçok çizgi roman şirketi 3 ay sonra yayınlayacakları sayıların kapaklarını ve açıklamalarını paylaşıyor. Bizde sizler için tüm bu açıklamaları teker teker okuyoruz ve öğrendiğimiz ilginç bilgileri size sunuyoruz. İyi okumalar dileriz!

BÜYÜK KAPANIŞLAR, YENİ BAŞLANGIÇLAR

Hickman'ın House of X ve Powers of X serileri yeni yeni başlamış olsa da şimididen sonuna ait ipuçlarımız var. Sayıların açıklamaları her şeyi değiştireceği ve birkaç yılın temellerini atacağı dışında bir şey söylemiyor ama yeni çıkacak takımların ne için oluştuğunu güzelce gösterecek. O serilerden daha önce bu yazıda bahsettiğimiz için yeniden bahsetmeyeceğim.

MARY JANE HER YERDE

Amazing Spider-Man #25'in sonunda Mary Jane'in oyunculuğa geri dönüşü ile kendi serisine bir yol açmış oldu. Tabii arkaplanlarda Mysterio olması seriye farklı bir yön katacak ama Mary Jane'in ekim ayındaki tek olayı bu değil. Aynı zamanda neredeyse tüm serilere bir Mary Jane variantı gelecek. Daha önce bir Mary Jane variant serisi vardı ama orada karakterler MJ oluyordu, bu sefer MJ ile olacaklar.

EVREN TEHLİKEDE Mİ?

Miles Morales: Spider-Man serisinde önemli olaylar olacak gibi. Serinin açıklamasında Ultimatum'un geldiği söyleniyor. Ultimatum bilmeyenler için Ultimate evreninde yaşanmış büyük bir hikaye, hani Blob'un Wasp'ı yediği ve bir sürü kahramanın öldüğü. Çok da sevilmeyen bir hikaye. Yoksa seri Spider-Men 2'deki yaşanan olaylardan sonra Ulimate evreninin yeniden döneceğini mi işaret ediyor?

ZAMANSAL KAYGILAR

Amazing Spider-Man #25'de sadece Mary Jane ile ilgili bir olay yaşanmadı, 2099 Spider-Man'i de sayıda az da olsa parladı. Birden bir delikten düşen 2099 Spider-Man'in iyi haberlerle geldiğini düşünmüyoruz tabii ki. Ne yazık ki Spider-Man'in yardımına ihtiyacı varken hapiste olacak. Geleceğin kaderi yeniden Spider-Man'in ellerinde olabilir. Ayrıca sayı ile seriye daha önce bolca DC'de çalışmış çizer Patrick Gleason katılacak.

SALGIN VAR!

Marvel için ekim ayı klasik geçer. 1 veya 2 Cadılar Bayramı sayısı çıkarıp olayı kapatırlardı. Bu yıl ise Marvel Zombies gibi popüler bir seriyi yeniden getirmenin yanında bir de yeni bir seri çıkartıyorlar. Haftalık olacak "Contagion" mini serisinde zombiden biraz daha farklı bir salgın ortaya çıkacak ve kapaklardan çıkardığımız kadarıyla biraz daha sokak seviyesi karakterlerin karşı koyuşunu okuyacağız.

GENÇLER DAĞILIN

Marvel'ın gençlerden oluşan "diverse" serisi ekim ayında 10.sayısıyla sona erecek. Daha sonradan bir başka seri çıkar mı bilmiyoruz ama içinde büyük olaylar olan seriye enteresan bir son yapılacağına inanıyorum. Açıklamadan çıkarabileceğimiz çok bir şey ama kapakta Ms.Marvel yeniden liderlik pozisyonuna oturmuş ve Nova, kaskına yeniden sahip olmuş gibi gözüküyor.

Marvel'ın ekim ayından öğrendiklerimiz bu kadardı. Sizin en çok merak ettiğiniz olay ne? Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.