Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order İnceleme



Marvel Ultimate Alliance 3 çok da beklemediğim bir oyundu. İlk iki oyunu sıkıldığımdan bitiremememin üstüne çok da ilgimi çeken bir noktası yoktu oyunun. Yine de Nintendo Switch'e özel gelmesi ve Marvel oyunlarının son zamanlarda yükselişe geçmesinden dolayı bir umut ile yaklaştım oyuna. Ayrıca çok oyunun çıkmadığı bir dönemde olmamızın da oyunu almama katkısı var.

Hikaye artık tanıdık gelen bir Sonsuzluk Taşı arayışını anlatıyor. Böyle bir konu ile MCU popüleritesinin ekmeğini yerken ayrıca bolca karakter içeren bir hikaye olması ile çizgi roman hayranlarının ilgisini çekiyor. Bu taşların hikayesi aslında gayet iyi. Oyunun merkezinde olan bu arayış ve Thanos ile Black Order'ın kahramanlarımıza oluşturduğu tehdit hiç de fena değil. Ana sorun bu merkezi iyi çevreleyememesi. Oyunun hikayesi fazla uzatılmış hissettiriyor. Bu kötüyü de katalım maceraya diye uzayan hikaye bazen baya sıkabiliyor. Hatta oynarken sıkıntıdan bırakmamak için yanda dizi açtığım anlar oldu dürüst olmak gerekirse.



Dediğim gibi hikayede sıkıntılar olsa da merkezi ve ana karakter kadrosu ilginizi çekmeyi başarıyor. Oyunda bolca karakter var ve hepsinin diyalogları yerli yerinde yazılmış. Sevdiğiniz karakterleri çizgi romanlar ve sinema ekranı dışında oyunlarda da görmek güzel oluyor. Karakterlerden bahsederken oynanışa da geçmemiz mantıklı olur diye düşünüyorum. Oynanış ilk iki oyuna baya benzer. Bir aksiyon RPG oyunu olan Marvel Ultimate Alliance 3, başlangıçta eğlenceli gelen bir oynanışa sahip olsa da çok hızlı bir şekilde tekrara biniyor ve oradan sıkmaya başlıyor. Evet, her karakter açtığınızda minik bir yenilik hissediyorsunuz ama oyunda ilerledikçe onlar daha hızlı eskimeye başlıyor. Yine de karakterlerin güçlerine ve hareketlerine emek verilmemiş demek yalan olur.


Oynanıştaki diğer bir sorun kamera açıları. Kamera açıları baya karışık ve düzensiz olması yanında bazen karakterinizi göremiyorsunuz, bulunduğunuz yeri anlayamıyorsunuz. Hele Switch'in elde taşımalı modu gibi küçük bir ekranda gerçekten sinir bozuyor. Switch demişken bu oyunun özel bir platforma çıktığını unutmamak gerek. Oyun sanki bu platforma uygun dğilmişçesine kasıyor bazen. Ayrıca çok şarj yiyor ve elde çok hızlı ısınıyor. Bu da beni sinir eden kısımlardandı yine. Madem bu platforma özel yapıyorsunuz o zaman bu platformda iyi çalışsın.

Son olarak ise Infinity Trials'lardan bahsetmek istiyorum. Bunlar Challange diyebileceğimiz tipte bölümler. Eğer karakterlere alternatif kostüm açmak istemiyorsanız, ki çoğu normal kostümlerin rengi değişmiş hali, ve ana oyunda zaten bolca bulunan karakter geliştirici eşyalar topamak istemiyorsanız o kısımları oynamanın çok bir gereği yok.



Sonuca gelirsek Marvel Ultimate Alliance 3 hikaye ve oynanış anlamında sıkıntılar bulundursa da eğlenceli karakterleri ve birkaç noktası ile arkadaşlarınızla oynarken zevkli vakit geçirtebiliyor. Switch aldıracak oyun değil ama platforma zaten sahipseniz ve bu oyunsuz zamanda zaman geçirmek istediğiniz bir oyun varsa alabilirsiniz. Yine de indirim beklemenizi (Çünkü bu oyuna 60 dolar vermek isteyeceğinizi zannetmiyorum) veya daha ucuz ve daha eğlenceli bağımsız oyunlar aramanızı tavsiye ederim.

Notum: 6.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.