Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw | Spoiler'sız İnceleme


Dürüst olmak gerekirse Fast & Furious serisini hiçbir zaman ciddiyetle izlemedim. Bunlara aksiyonu damarlarınıza basan filmler olarak gittim ve o yüzden de çoğundan zevkle ayrıldım. Peki Deadpool 2’nin yönetmeni David Leitch’den gelen bu spin-off filmi seriye karşı olan fikirlerimi değiştirdi mi? Tabii ki hayır.

Hobbs & Shaw, F&F serisinin ilk yan filmi ve serinin DVD oynatıcı çalmaktan nereye geldiğini çok iyi gösteren bir film. Daha önceki filmlerden tanıdığımız Hobbs ve Shaw bu sefer tek başlarına dünyayı kurtarmaları gerekiyor. Idris Elba’nın baş düşman olduğu ve çok tehlikeli bir virüsü Shaw’ın kız kardeşinden almaya çalıştığı filmde aksiyon, heyecan ve eğlence zirvede. Senaryonun filmin en güçlü parçası olduğunu söyleyemem hatta bence birçok sorunu var ama bu klişe kısımları göz ardı edince gerçekten eğlenceli, klasik ve minik sürprizler yaşatan bir buddy-cop filmi izliyorsunuz.


Bu klişelik mevzusundan birazcık daha bahsetmek isterim aslında. Şimdi yönetmen Deadpool’dan geldiği için bu klişeleri kullanırken meta mı olmaya çalıştıklarını tam anlayamadım ama gerçekten gözümüze sokuluyor. Hele takım çalışması hakkında bir sahne var ve bilerek mi öyle bir diyalog seçimi kullanmışlar anlam veremedim. Diyaloglar demişken filmin bazı kısımlarındaki diyaloglar gerçekten kötü olabiliyor ama çoğunlukla laf atmalı ve eğlenceli diyaloglar kullanmış ki onlar çoğunlukla güzeldi.

Bu bir yan film olsa da serinin ana kadrosu olmadığı için sinirlenen bir sürü insan gördüm ki onlara rahatlıkla sinirlenmemeleri gerektiğini söyleyebilirim. Yan film olmayı bırakın kadro gerçekten iyi. Daha önceki filmlerden tanıdığımız Dwayne Johnson’ın Luke Hobbs’u ve Jason Statham’ın Deckard Shaw karakteri gayet iyi ve kimyaları aşırı uyumlu. Bu kimya mevzusunu filmdeki neredeyse herkes için söyleyebilirim çünkü o kadar uyumlu ki tüm karakterler ve oyuncular hepsi başarıyla yansıtılmış. Idris Elba’nın Transformer motosikletli süper asker Brixton karakteri ise baş düşman olarak fiziksel şekilde güçlü olsa daha daha iyi anlatılabilirdi. Başlarda çok beğenmemiştim ama film ilerledikçe ısındım. Vanessa Kirby’nin Hattie karakteri ise filmde gerçekten parlasa da ana ikili ile arasındaki ilişkiyi biraz daha görmek isterdim. Kısaca oyunculuklar, kimya ve karakterler gayet iyi olmakla beraber arada çıkan sürpriz isimler yüzünüzü güldürebiliyor.



Tabii bu filmlerde aksiyondan bahsetmesek olmaz. Hızlı, akıcı ve baya eğlenceli olan abartılı aksiyon sahneleri bu filmde de devam ediyor ve bu sefer daha da abartıyorlar. Eğer benim gibi böyle abartılı aksiyon sahnelerini seviyorsanız bayılacaksınız ama ana serideki gibi araba ağırlıklı görmeyi çok beklemeyin. Yine de arabanın bu serinin ayrılmaz bir parçası olduğunu görüyorsunuz. Fast & Furious serisinin başındakiler aptalca görülen ama sevdiğimiz aksiyon ve eğlencenin farkında olduğundan bunun üzerine daha da çok gidiyorlar. Aksiyonu ve eğlenceyi daha da yukarı çıkartıyorlar her filmde ve ben bundan gayet memnunum.

Gelelim teknik kısımlara; İlk olarak çekimlerde aşırı gözüme batan bir sorun yok ama aşırı da öne çıkan bşr kısım değil. Kurgu bazen baya saçmalıyor, hele çoğu filmden bildiğimiz büyük savaş için hazırlık montajı o kadar kötü yapılmış ki gülesiniz geliyor. Onun dışında setler güzel, Dwayne Johnson’ın Samoa kökeninin filme eklenmesi hoş olmuş. Efektler bazen göze batıyor ama genellikle iyi, filmin kendi müzikleri ise akılda kalıcı olmasa da filmde kullanılan şarkılar serinin diğer filmlerindeki gibi gayet iyi.


Sanırım diyeceklerim bu kadar. Hobbs & Shaw, F&F serisinin negatifleri ve pozitiflerini görüp negatiflere çok el sürmeyen ama pozitife daha çok yoğunlaşan bir film olmuş. Bir yan film olup da ana serinin temelinde yatan aile temasını unutmamış ve kullanabildiği kadar iyi kullanmaya çalışmış. Filmin büyük eksikleri olsa da yapması gereken şeyi, ki o da eğlendirmek, çok iyi yapıyor. Son zamanlarda aksiyon dozunuzu almak ve eğlenmek istiyorsanız bu filmi kesinlikle tavsiye ederim.

NOTUM: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.