Batman/Elmer Fudd İncelemesi | "Tom King Bu Sefev Basavmış"

batman elmer fudd special ile ilgili görsel sonucu

-Buvası özgüv biğ ülke, ne söylemek istiyoğsan söyleyebilirsin.
- Tüfeğin yanında mı?
- Dans iki kişilik biğ göstevidir. Onsuz geleceğimi düşünmedin umavım.
- Eh, o halde çok da özgür sayılmam.

DC, Looney Toons crossoverlarını çıkarmaya başladığından beri, ki bir kısmını da geçtiğimiz ay çıkardı, aralarında kaliteli ve zevkli tek sayılar bulunuyordu. Bunlardan biri olan Batman/Elder Fudd özel sayısı da Türkçe'ye basılan ilk ve tek Looney Toons/DC sayısı. Umarız bu sayıların farklı karakterleri versiyonlarını da başka yayıncılar sayesinde okuyabiliriz. Ben şahsen çıktığı dönemde okuduğum ve çok beğendiğim bir sayı olan Batman/Elder Fudd Special sayısını Türkçe olarak bir kez daha okumaktan mutluluk duydum. Jbc Yayıncılık'tan Ertan Ergil'e de bize bu sayıyı çıkar çıkmaz yolladığı için çok teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi baskı kalitesinden başlayalım.

Baskı Kalitesi

JBC Yayıncılık'ın baskı kalitesinden sanırım artık bahsetmeme gerek yok. Her incelememiz de söylediğimiz gibi JBC diğer tüm yayınevlerine yön gösteren, kaliteli bir yayınevi. Bu eserde de her zamanki kalitelerini ortaya koymuşlar. Sayının çevirmeni olan Metehan İğneci de iyi bir iş ortaya koymuş, ortaya tertemiz bir sayı çıkmış. Geçelim yazar-çizer ekibine.

batman elmer fudd special tom king ile ilgili görsel sonucu

Yazar-Çizer Ekibi

Öncelikle çizerden başlamak istiyorum. Adını pek çok yerde duyurmayı başarmış olan Lee Weeks sayımızın çizeri, kendisi daha önce beğenilen Tempest Fugit ve Daredevil: Dark Knights hikayelerinin çizerliğini yapmış olan biri. Yazara gelirsek ise muhtemelen hepinizin duymuş olduğu, son dönemlerde sesini çok fazla duyuran Tom King. Kendisi özellikle Vision ve Mister Miracle işleriyle mükemmel bir iş ortaya koydu ve şu an DC'nin güncel yayınlarında en güvendiği yazar denilebilir. Hem DC'nin yeni büyük eventi, krizi olan Heroes in Crisis'i yazıyor, hem de en çok okunan serilerden biri olan Batman Rebirth serisinin yazarı. Adama fazlasıyla güveniyorlar ve biz Batman serisindeki işlerini pek beğenmesek de, Vision, Batman/Elder Fudd ve Mister Miracle'da ortaya koyduğu yüksek performansı kötüleyecek kadar nankör ve zalim de değiliz. Her ne kadar son zamanlarda biraz kafası karışmış olsa da, adam güncel serilerde en önemli yazarlardan biri, bunu kimse inkar edemez. 

Sayıya geçecek olursak, sayının en büyük özelliklerinden birisi, bir crossoverda şahsen en önemli olan şeyi çok iyi başarmış olması. İki farklı ortamda, farklı altyapıda olan karakteri, hatta iki farklı dünyayı tek bir noktada birleştirmesi. DC ile Looney Toons karakterlerini sayı çok iyi bir şekilde bütünleştiriyor. Hatta bunu sadece Batman ve Elder Fudd ile yapmakla da kalmayıp, diğer Looney Toons karakterlerini de işin içine katıp durumu daha da zorlaştırıyor. Ancak bunun üstesinden çok rahat ve akışı bozmadan kalkıyor. Bunu başaramayan diğer sayılar oldu tabii ki, bu yönüyle Batman diğer sayılardan daha ön plana da çıkmış oldu.

batman elmer fudd special tom king ile ilgili görsel sonucu

Gelelim konumuza, sayı Elder Fudd'ın Bugs Bunny'i öldürmek için bir bara girmesiyle başlıyor. Bugs'ı öldürmek istemesinin ise özel bir sebebi var. Bugs'ın onun çok sevdiği birini öldürdüğünü düşünüyor. Hikayemiz tam bu noktada başlıyor. Geri kalanını spoiler vermemek için anlatmayı düşünmüyorum. Sayının olay örgüsü, akışı ve çok kaliteli diyalogları var. Özellikle bazı noktalarda alttan alta çok önemli toplumsal sorunlara değiniyorlar. Bugs çok derin bir karakter olmuş özellikle. Sayıdaki yeri diğerlerine göre biraz daha az olsa da, değindiği güzel noktalar bulunmakta.

Sayının aksiyonlu sahneleri de oldukça güzeldi. Bu sayıda zaten Elder Fudd'ın Batman ile dövüştüğünü görmeyi eminim çoğu kişi bekliyordur. Çizim yönünden de hiçbir sorun bulunmayan bir sayı. Lee Weeks temiz ve kaliteli bir iş ortaya koymuş. Hikaye ile çizimler birbiriyle oldukça iç içe. Aynı zamanda sayının sonunda bir tane de kısa, minik, karikatürize bir hikaye bulunuyor. Okuması zevkli ve biraz çocukça olan bu minik hikaye de sayıya hoş bir final olmuş.

Sonuç olarak, Batman/Elder Fudd sayısını Batman ve DC çizgi romanlarını seven, aynı zamanda Elmer Fudd'ın merkezinde yer aldığı bir sayı okumak isteyen herkese gönül rahatlığıyla öneriyorum. Kaliteli ve güzel bir tek sayı olmuş. Alın okuyun, rafınıza kaldırın derim. Eminim bir gün canınız sıkıldığında tekrar çıkarıp okuyacaksınız. Aynı zamanda bizi bu güzel eserle buluşturan JBC Yayıncılık'a kucak dolusu teşekkürler. Bir sonraki incelememizde, Beyaz Şövalye ile görüşmek üzere!

Batman/Elder Fudd Özel Sayısı: 8.5/10

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.