Oyun Gündemi (12-18 Kasım)


Merhaba oyun severler. Bir haftalık aranın ardından tekrar oyun dünyasındaki en büyük gelişmelerle karşınızdayız. Özellikle Sony tarafından gelen büyük haberler ve oyun ödüllerinin yaklaşması bu haftanın gündemini belirledi. Keyifli okumalar dilerim.

Sony E3 2019'a Katılmayacağını Duyurdu

"Electronic Entertainment Expo" namı-diğer "E3" oyun dünyası için çok büyük önem taşıyan bir etkinlik. Oyun endüstrisindeki büyük şirketlerden ufak çaplı stüdyolara kadar yapımcı ve geliştiricileri oyuncularla buluşturan fuar belki de her yıl oyun dünyasının en önemli oyun duyurularının yapıldığı buluşma noktası. Sony, fuarın en büyük katılımcılarından biri, 2019 yılında düzenlenecek E3'e katılmayacağını duyurdu. Sony'den yapılan açıklama şu şekilde; "Farklı düşünmek ve oyuncuları memnun etmenin yeni yollarını denemeyi istiyoruz. Sonuç olarak E3 2019'a katılmamaya karar verdik. 2019'da topluluğumuzla etkileşime geçmek için yeni ve tanıdık yolları keşfediyoruz ve planlarımızı sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz". PSX'in iptalinin ardından E3'e de katılmayacağını duyuran Sony'nin planlarının ne olduğuna dair ise herhangi bir bilgi verilmedi. Sony her ne planlıyorsa iki fuarın eksikliğini kapatacak kadar büyük olmalı. Aksi takdirde çok büyük tanıtım fırsatlarını kaçıracaklarına şüphe yok.


PUBG Playstation 4'e Geliyor

Bir süredir gelen haberleri doğrulayacak açıklama sonunda yapıldı. Önümüzdeki ay PlayerUnknown's Battlegrounds Playstation 4'e geliyor. 7 Aralık'ta piyasaya sürülecek oyun "Uncharted" ve "The Last Of Us" oyunlarına ait birkaç eşyayı da barındıracak. Duyuru videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 


Game Awards Adayları Açıklandı

Her yıl düzenlenen "The Game Awards" bu yıl 6 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Yapıldığı yılın en iyi oyunlarını ödüllendiren törenin 30 kategorisi ve adayları açıklandı. En çok beklenen kategori olan "Game of the Year" adayları ise şu şekilde;

>Assassin's Creed Odyssey
>Celeste
>God Of War
>Spider-Man
>Monster Hunter: World
>Red Dead Redemption 2

Oldukça fazla kategori ve aday olsa da kesin olan bir şey var ki o da kazananlar konusunda asla hemfikir olunamayacağı.


Microsoft Disk Sürücüsü Olmayan Xbox One Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Yeni gelen bilgilere göre Microsoft disk sürücüsü olmayan bir Xbox One sistemi üzerinde çalışıyor. Disk sürücüsüz sistemin 2019 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu çalışmanın nedeni olarak Xbox One sistemlerinin fiyat etiketinin düşürülmek istenmesi gösterildi. Yeni sistemin en ucuz 200 dolar olarak satışa sürülebileceği öngörülüyor.



Spider-Man'in Yeni DLC Bölümü Duyuruldu

Spider-Man'in The City That Never Sleeps DLC paketinin ikinci bölümü duyuruldu. İkinci bölümün ismi "Turf Wars" olurken oyuncular bu bölümün ana düşmanı olarak Hammerhead'e karşı savaşabilecek. Ayrıca oyuna önceki bölümde olduğu gibi 3 kostüm daha eklendi.


Super Smash Bros Ultimate "Gold" Oldu

Nintendo Switch sahiplerinin uzun zamanadır merakla beklediği Super Smash Bros Ultimate "gold" oldu. Oyunun yapımcısı Masahiro Sakurai tarafından haftanın başında açıklanan gelişmeyle oyunun ertelenmeyeceği kesinleşmiş oldu. Oyun 7 Aralık tarihinde piyasaya sürülecek.


Sunset Overdrive PC'ye Geldi

Insomniac'ın Xbox One'a özel oyunu Sunset Overdrive oyuncular tarafından oldukça beğenilmişti. Yeni nesil konsollara ait ilk özel oyunlardan biri olan Sunset Overdrive'ın PC'ye de geleceği uzun zamandır konuşuluyordu. Bu dedikodunun gerçek olduğu Microsoft tarafından Twitter üzerinden duyuruldu ve oyun PC platformuna 16 Kasım tarihinde çıkış yaptı. Oyun, tüm DLC'leriyle birlikte 20 dolardan satışa sunuldu.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.