Oyun Gündemi (29 Ekim-4 Kasım)


Merhaba oyun severler. Oyun dünyasından derlediğimiz gelişmelerle bu hafta da karşınızdayız. Keyifli okumalar dilerim.

Playstation Classic'in 20 Oyunu Açıklandı

Sony mini konsolu Playstation Classic'in içinde yüklü olarak gelecek 20 oyunu açıkladı. 3 Aralık tarihinde piyasaya sürülecek konsolun etiket fiyatı 99$ olacak. Konsol ayrıca orijinal Playstation'dan da %45 oranında daha ufak boyutta. Açıklanan oyunların tam listesine aşağıdaki duyuru videosundan bakabilirsiniz. 


Nintendo Switch'in Satış Sayısı Açıklandı

Nintendo, 30 Eylül tarihinde biten finansal dönem sonunda oluşan satış verilerini açıkladı. Buna göre Switch, eski başkan Tatsumi Kimishima'nın hedefi olan 20 milyonu çoktan geçti. Açıklanan verilere göre Switch dünya çapında şu ana kadar 22,86 milyon ünite sattı.


Red Dead Redemption 2 Rekor Kırdı

Rockstar'dan yapılan açıklamaya göre ilk haftasında Red Dead Redemption 2 dünya genelinde 725 milyon dolar getiri sağladı. Playstation Network üzerinde en fazla ön siparişi verilen ve en fazla satın alınan oyun olan Red Dead Redemption 2, çıkış gününde en çok gelir sağlayan ikinci oyun olma özelliğini de eline geçirdi. Merak edenler için ilk sıradaki oyun Grand Theft Auto 5. GTA 5 piyasaya çıktıktan sonraki 3 günde 1 milyar dolar gelir sağlamıştı.


Just Cause 4 "Gold" Oldu

Rico Rodriguez'in son macerasını oynayabileceğimiz Just Cause 4 "gold" oldu. Bu bir oyunun piyasaya sürülecek disklerinin kopyalanacağı ana diskin basıldığı anlamına geliyor. Bir oyunun gold olmasının ardından ertelendiği veya iptal edildiği çok nadir görülmüştür. Bu yüzden bekleyenleri için sevindirici bir haber.


Battlefield V Sanal Para Birimine Sahip Olacak

DICE, geçen yıl çıkarttıkları Star Wars: Battlefront 2'den ders almışa benziyor. Oyunun kazanmak için gerçek para kullanmaya yönlendiren yapısı yüzünden başı fazlaca belaya giren stüdyo, Battlefield V için aynı şekilde bir ilerleme sisteminin olmayacağını duyurdu. Bunun yerine gerçek para harcayarak alınan sanal para sadece silah görüntüsü gibi estetik alanlarda önemli olacak. Battlefield V, 20 Kasım tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek.


Apple Yeni iPad'in Grafik Açıdan Xbox One S Kadar Güçlü Olduğunu Söyledi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir Apple etkinliğinde şirketin açıkladığına göre yeni iPad Pro, Xbox One S seviyesinde grafikler sunabilecek kadar güçlü. Microsoft da bu açıklamayı desteklediğini açıklarken, eğer xCloud ve mobil oyun kumandası projelerini hayata geçirebilirlerse bildiğimiz anlamda oyun oynamak çok daha kolaylaşabilir.


Blizzard Diablo Immortal'ı Duyurdu

Blizzcon sırasında şirket Diablo serisinin yeni oyununu duyurdu. Diablo 3'ün olaylarından 20 yıl önce gerçekleşen bir hikayeyi konu alan oyunun adının Diablo Immortal olduğu açıklandı. Oyunun en büyük özelliği ise mobil platformlar için piyasaya sürülecek olması. Oyun için henüz herhangi bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi ise paylaşılmadı.


Bethesda Oyuncuları Fallout 76'teki Hatalar Konusunda Uyardı

Beta sürümünün kullanıma açılmasının ardından Fallout 76'da yaşanan hataların göründüklerinden daha karmaşık olduğu anlaşıldı. Oyunda gerçekleşen bir hata yüzünden oyuncular ekranda donma sorunlarıyla karşılaştıklarını ve iptal tuşuna bastıklarında tüm oyunun silindiğini söylediler. Bethesda bunun nedenini beta sürümünün aslında tüm oyunun indirilmiş hali olduğu ve oyuncuların ekranın donması durumunda hiçbir tuşa basmamaları gerektiğini açıkladı. Geçen hafta yayınladıkları mektubun nedeni belli olmaya başlıyor.


Castlevania Yapımcısı The Legend Of Zelda'yı da Dizi Olarak Uyarlayabilir

Geçtiğimiz hafta Castlevania'nın ikinci sezonu yayınlandı ve oldukça pozitif yorumlar aldı. Dizinin yapımcısı Adi Shankar, bir Japon oyun şirketinin oldukça tanınan bir karakteri hakkında bir dizi yapacağını duyurdu. Eğlence sitesi "The Wrap" bu oyunun The Legend Of Zelda olabileceğini söyledi. 2015 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı ancak Netflix iddiaları reddetmişti. Shankar herhangi bir açıklama yapmazken hangi oyun karakteri ve oyunu dizi haline getireceklerini 16 Kasım tarihinde açıklayacak.


Undertale Yaratıcısı Yeni Oyununu Duyurdu

2015 yılında çıkan ve oldukça beğeni toplayan indie oyunu Undertale'in yaratıcısı Toby Fox yeni oyunu Deltarune'u duyurdu. Oyunun isminin Undertale'in anagramı olması dikkat çekerken oyun Undertale dünyasından da bazı karakterleri barındırıyor. Merak uyandırıcı bir başlangıcı olan oyun PC ve Mac platformları için ve ücretsiz olarak indirilebilir.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.