Batman: Last Knight on Earth #2 İnceleme


İlk sayısı ile Scott Snyder'ın ve Greg Capullo'nun gönlümüze taht kuran ve alternatif evren de olsa hala güzel Batman hikayeleri okuyabileceğimizi kanıtlayan Batman: The Last Knight on Earth iki aylık arasından sonra ilerlemeye devam ediyor. Üç sayılık hikayenin artık ortasında olmamızla birlikte seride işler biraz daha tuhaflaşıyor ve tehlike artıyor.

Batman, Joker'in gaz lambasındaki kafasını taşıyarak Gotham'a doğru ilerleyen zorlu yolculuğunu okuyoruz sayıda. Speed Force Fırtınalardan, SwampThing saldırılarından kaçtıkları yolculukta bir sürü farklı durumla karşılaşıyoruz. Ayrıca peşlerinde Gotham'dan gönderilen Bane üstü Scarecrow vardır. Sayının çoğu böyle diyebilirim. Batman, Superman arayışındayken aynı zamanda yolculuğu tamamlaması gerekmektedir.


Bu sayıyla ilgili çok bir sorunum olmadığını söyleyebilirim. Yazım gayet hoş, evreni kurma çok iyi, aksiyon da heyecanlı ve yeterli. Bunların arasından evreni gerçekten beğendiğimi söyleyebilirim. Neden böyle olduğu çok güzel gösterilmiş. Her şeyin Lex Luthor ve Superman arasında olan bir anlaşma sonucu oluşması güzel hazırlanmış ama aynı zamanda yeterince görememe olayımız var. Sayının bir kısmında Joker, kurtuldukları yerlerden bahsediyor ve keşke gösterseler diyorsun. Bazıları gösteriliyor ama yazı ile anlatılanlar en azından bir veya iki panelle gösterilseydi keşke diyorsunuz. Evreni sadece yazıyla değil de görselle genişletmeleri güzel olurdu. Joker demişken karakterin seride bir işe yaramadığını söylemem lazım. Sadece komedik ton için bulunuyor ama ne arkaplanını biliyoruz ne de önemli bir şey dediğini okuduk.


Çizimler yine çok güzel. Greg Capullo muhteşem bir iş çıkarıyor bu seride. Bir sürü karakteri bir sayfaya sığdırma olsun, güzel atmosfer ve mekan tasarımı olsun çizer bunları çok iyi bir şekilde başarıyor. Ayrıca çok iyi karakter tasarımları da var. Daha çok görsem dediğim Bane üstü Scarecrow ve Omega karakteri çok güzel tasarlanmış, sadece görünüşlerinden bile korku salıyorlar.

Sonuca gelirsek bu iki ayda bir çıkan mini seri çok güzel ve kaliteli bir şekilde ilerliyor. Son sayıda neler olacağını gerçekten merak ediyorum ve eğer son sayı da böyle olursa serinin not ortalaması gayet yüksek olacak. DC son zamanlarda alternatif evren işlerine, hele konu Batman'e gelince, gerçekten yoğunluk verdi ve şu an baya başarılı ilerliyorlar.

Notum: 9.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.