Uncharted: Legacy of Thieves İncelemesi | Nathan'ın Macerası Yeni Nesilde Devam Ediyor.


Naughty Dog bu sefer turnayı gözünden vurmuş olacak ki bu sene 2 tane remaster/remake ile gözlerimizi şenlendirdi. Önce PS5 sonrasında ise PC'ye çıkarak PC ve PS5 sahiplerini bu seri ile tanıştırdı. Lafı çok uzatmadan gelin bu remaster sürümünü inceleyelim.



Öncelikle bu pakette Uncharted 4: A Thieves End ve Uncharted: Lost Legacy bulunuyor ve iki oyuna da belli başlı grafiksel özellikler eklemişler. Bunların başında canlı renk paleti bulunuyor. Özellikle oyunun karşılaştırma videolarını izlerseniz bunu daha net anlayacaksınız. Ana oyunların renkleri de gayet canlıydı fakat bu oyunda bir başka olmuş özellikle ormanlık ve sulak alanlarda bu çok daha fazla belli oluyor. Belli olan başka bir şey varsa o da oyunun daha net daha doğrusu keskin olması. PS4 sürümü kesinlikle şu zaman da bile göz alıcı olsa da uzakta ki çoğu nesne çok bulanık ve göze kötü gözüküyor bu sorun iki oyunda da düzeltilmiş durumda ayrıca uzakta bulunan nesneler bu sefer pop up olmuyor ve orada sabit kalmaya devam ediyor. 



Oyuna yeni nesil konsollar sağ olsun iki yeni mod eklenmiş durumda. Fidelity ve Performance bu iki moda kısaca değinecek olursam. Fidelity modu ile oyunu oynayacak olursanız oyunun görselliği 4K oluyor fakat 30 FPS'de oynamak zorunda kalıyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse şu görsellikte ki bir oyunu 4K ve sabit 30 FPS'de oynamak kesinlikle bir lütuf. Öte yandan performance modu bizlere 1080P çözünürlükte 60 FPS oynamamıza olanak sağlıyor. Ben oyunun görselliğini çok sevsem de 60 FPS ile oynadım çünkü 60 FPS candır. Şaka bir yana bu kadar aksiyon odaklı bir yapımda 60 FPS oynamak yine aynı şekilde büyük lütuf. İki modun haricinde birde bizleri Performance+ modu karşılıyor. Bu mod oyuna sonradan eklendiği gibi ismi gibi çok havalı bir mod çünkü şayet televizyonunuz 120 FPS'i destekliyor ise oyunu 1080P, 120 FPS'de oynama şansına erişebiliyorsunuz. Son olarak eğer televizyonunuz VRR'ı destekliyor ise Fidelity modunda 40-45 civarı bir FPS ile oyunu oynayabiliyorsunuz. 



Evet, oyun daha iyi gözüküyor hatta bu yeni eklenen modlar ile oyunu istediğimiz görsellikte de oynayabiliyoruz. Peki yükleme süreleri nasıl diyecek olursanız cevabım basit. Oyun çok hızlı açılıyor ve yükleme süreleri de bir o kadar hızlı. Örnek verecek olursam Uncharted 4'ü şayet PS4 Pro'da açarsanız oyunun bir bölümü açması neredeyse 35 saniyeyi buluyor fakat bu süre PS5'te 3 saniyeyi buluyor. Böylece hiç vakit kaybetmeden oyunun içine girebiliyorsunuz. 



Açıkçası bu koleksiyon beni hiç üzmedi. Şayet alıp, almama arasında kaldıysanız hiç kaçırmayın derim zaten bu oyunlardan birinin PS4 sürümüne sahipseniz Legacy of Thieves'e oyununuzu upgrade etmek sadece 90 TL! PC sahipleri ise yine dediğim gibi bu koleksiyonu kaçırmamalı, Steam Deck sahipleri zaten Uncharted'ı elde oynamanın keyfini çıkartıyor.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.