Batman: Beyaz Şövalye #1-3 İncelemesi | "Aradığımız Batman Hikayesi!"

Gotham'ın karşılaştığı en büyük kötü adam sensin!
batman white knight ile ilgili görsel sonucu

JBC Yayıncılık Batman Günü için her yıl olduğu gibi bu yıl da o güne özel yeni yayınlar çıkardı. Bu yayınlardan biri olan Batman Elder Fudd Özel Sayısı'nı geçtiğimiz hafta sizler için sitemizde incelemiştik. Bugün ise yine aynı günde çıkmış olan Batman Beyaz Şövalye serisinin ilk 3 sayısından bahsedeceğiz. Tekrardan kendilerine bize bu güzel sayıları yolladıkları için teşekkür ediyoruz. Baskı kalitesinden başlayalım.

Baskı Kalitesi

JBC Yayıncılık'ın baskı kalitesinin ne kadar iyi olduğunu anlatmama gerek yok, zaten biliyorsunuz. Ancak ben hala fasiküllerde, ciltlere göre bir adım geride kaldıklarını düşünüyorum. Yine de bu sayıların kötü bir baskıya sahip olduğu anlamına gelmiyor tabii ki. Hatta bence İntikam Şövalyesi'ne göre Beyaz Şövalye'de müthiş bir gelişim var. Baskı kalitesinde tek hoşuma gitmeyen şey, sayılarının ambalajlarındaki yapışkanın fazla olması. Sayıyı ambalajından çıkarıp geri takmak güçlü bir yapışkan olduğundan dolayı zorlaşıyor. Onun dışında her şey yerli yerinde. Ayrıca varyant kapaklarda da çok iyi bir iş çıkardılar, özellikle siyah blank kapağı almanızı öneriyorum. 

Batman White Knight aslında çok yeni çıkış yapmış olan bir seri. Seri, çıktığı anda çok beğenildi ve ses getirdi, haliyle ben de çıkar çıkmaz kendi dilinde okumuş, hayran kalmıştım. Bu incelemeyi yazmak için ise sayıları tekrar okurken yine aynı zevki ve heyecanı tattım. Arkadaşlar seri gerçekten başarılı. DC özellikle son yıllarda popülaritesi yüzünden, her ne kadar ben buna çok karşı çıksam da, Batman serilerine çok fazla ağırlık veriyor. Batman'in bir yıl içinde sayamayacağınız kadar çok hikayesi, serisi ve sayısı çıkıyor. Üstüne üstlük ana olaylara ve evrenin temeline de karakteri oturtuyorlar. Hepsi de gayet iyi sattığı için bu normal, adamların amacı para kazanmak sonuçta ama, aralarından çok azı kaliteli Batman hikayeleri olabiliyor maalesef. White Knight ise bu Batman yığını arasından elini çıkaran, çok iyi bir seri. Gelelim nedenlerine.batman white knight ile ilgili görsel sonucu

Serinin çarpıcı ve aslında seriyi kaliteli kılan kısımlardan bahsetmeye başlamadan önce, seriyi öne çıkaran ilk etkene değinmek istiyorum. Konusu. White Knight öyle bir hikaye ki, Joker'in Batman, Batman'in ise Joker'e dönüşmesini anlatıyor. Sırf bu bile seriyi öne çıkaran bir etken, o kadar çok Batman hikayesi çıkıyor ki artık aralarından çok azı daha çarpıcı ve özgün konulara sahip olabiliyor. 

3 sayı boyunca da karakterlerin psikolojileri çok iyi yansıtılmış, her karakterin davranışının sebebi okurken okuyucuya hissettiriliyor. Aynı zamanda belli yerlerde kendinizi ister istemez karakterlerin yerine de koyuyorsunuz. Diğer hikayelerin aksine Batman'in tek hedefi Joker'i durdurmak, Joker'in de tek hedefi Batman'i durdurmak değil. Her karakterin belli başlı amaçları ve bu amaçların sebeplerini dolduran bir altyapısı var. Aynı zamanda ilerleyen sayılarda karakter kalabalığı artsa da, yine de bu durum bozulmuyor. 

Sayılar boyunca bu evrene dahil flashbackler okumak çok zevkli. Ana hikayemizin yanında arka planda git gide öğrenmeye başladığımız gizemli olaylar da yatıyor. Bu sayede seri sizi tam anlamıyla içine çekmiş oluyor, hem ana hikaye hem de yan gizemlerle beraber okuma isteğiniz çok daha fazla oluyor. Mr Freeze gibi birkaç karakterin yan hikayesi özellikle çok başarılı ve duygu yüklü. Joker'den bahsedecek olursak karakterin geçmişi ile olan ilişkisi ve seri boyunca düşünceleri o kadar mantıklı ve zekice ki, okurken kendinizi onun tarafında hissediyorsunuz. Bu tabii ki kişiden kişiye de değişecek olan bir şey ama Joker çok iyi tasarlanmış ve yazılmış bir karakter. Seri boyunca karaktere ve karakterin değişimine hayran kaldım.

İlgili resim

Aynı zamanda Joker'in bir diğer amacı da, bazı anlarda Batman'i gerçeklerle yüzleştirmek. Bu sahneler o kadar iyi yazılmış ve yansıtılmış ki, yıllardır süregelen Batman-Joker ilişkisine çok fazla katkıda bulunuyor ve pek çok noktada yenilikler getiriyor. Bu iki karakteri diğer çizgi romanlara göre çok farklı düşüncelerde görmek çok güzel. Beyaz Şövalye aynı zamanda bu iki karaktere farklı bakış açıları getirmesiyle de öne çıkıyor. 

Okurken hikaye size Batman'i sorgulatıyor. Yıllardır tanıdığınız, pek çok hikayesini okuduğunuz, filmlerini izlediğiniz adamı. Bu kadar yakından tanıdığınız bir karakteri okurken, ne olursa olsun daha önce düşünmediğiniz şeyleri düşünmenizi sağlıyor hikaye. Aynı zamanda serinin çizimleri de çok başarılı. Okurken çizimler duyguları çok iyi yansıtıyor, çok oturaklı ve hikayeyle tamamen uyumlu çizimler. 

İlgili resim

Özetle Batman: Beyaz Şövalye'nin ilk üç sayısını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Çizgi roman okumayı seven herkes muhtemelen memnun kalacaktır eğer karakterlerden özellikle nefret etmiyorsa. Bir sonraki incelememiz basılan Türkçe Rebirth ciltlerinden biri olacak. Yorumlara istediğiniz incelemeleri yazabilirsiniz, görüşmek üzere...

İlk 3 Sayı Genel Notu: 8,7

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.