İlk Sayı Dedektifi: Bully Wars


"İlk Sayı Dedektifi"ne hoş geldiniz. Bu yazı serisinde, yeni çıkan bir serinin ilk sayısına göz gezdireceğiz. Hikayesine ve çizimine bakmakla kalmayıp, devam edilip edilmeyeceğini ve serinin kimlere göre olduğundan da bahsedeceğiz. Buna bir inceleme değil de daha çok bir tavsiye yazısı olarak bakın. Bugün bakacağımız seri:

BULLY WARS!

Hikaye: Hikayenin yazarı daha çok Marvel için hazırladığı bebek varyantları ile tanınan Skottie Young. Kendisi daha önce Image için I Hate Fairyland hikayesini yazmıştı. Şu an ise Marvel'da Deadpool serisini yazmakta. Hikaye liseye geçen üç çocuğu anlatıyor. Anaokulundan beri onlara zorbalık yapan Rufus, yeni bir zorbalık yılı için hazırlanırken kendinden daha büyük zorbaların olduğunu öğrenir ve kendisine zorbalık yapılmaya başlar. Bundan kurtulmanın tek yolu "Zorbalık Savaşları"dır. Kazanan ise okulun büyük zorbası seçilir. Bunun üzerine Rufus, çocuklar ile takım olup bu savaşı kazanmaya çalışmalıdır. İlk sayı bunu anlatıyor diyebiliriz.


Seri tuhaf bir liseyi güzelce göstermiş. İnsanların hepsi birbirinden farklı davranıyor. Skottie Young'ın karakterleri tuhaf davransa da bence her lisede bulunan tipler var sayıda. Hikaye güzel bir akışta ilerliyor ve hızlıca bitiyor. Skottie Young eğlenceyi çok güzel bir dozda ayarlamış. Bazı sayfalarda hem eğlenip hem de üzüldüğünüz olabiliyor. Seri daha çok 2000 yıllarında çıkmış eski ama muhteşem olan Cartoon Network çizgi filmi gibi.

Çizim: Çizer Aaron Conley'nin ilk büyük işi sanırım bu. Kendisinin çalışmasını başlangıçta Skottie Young'ın I Hate Fairyland'de bulunan çizimlerine baya benzettim. Serinin eğlencesine tuz biber olmuş çizim. Skottie Young'ın çizimlerini sevenler de bunu mutlaka sever. Hem eğlenceli hem de bazı anlarda tuhaf. Karakter tasarımları ise birbirinden farklı.


Devam Edilir Mi: Skottie Young'a zaafım olduğu için kesinlikle devam edeceğim. Adamın eğlence tarzına bayılıyorum. Muhtemelen çok uzun olmayacak bir seridir. Ya da 25 sayı kadardır. Serinin nerelere gideceğini baya merak ediyorum.

Kime Tavsiye Ederim: Eğer Skottie Young'ın tarzını seviyorsanız kesinlikle bakın derim. Hem çizim hem de hikaye manasında eğlence sevenler bakabilir. Bu arada I Hate Fairyland gibi sadece yetişkinler değil ama genç yaştakiler de okuyabilir. Ayrıca lisede geçen ekip hikayelerine merakınız varsa kesinlikle ilginizi bir yerden çekecektir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.