Netflix'in İspanyol yapımı Elite ne kadar Elit?


Netflix'in ikinci İspanyol yapımı "Elite" 5 Ekim itibari ile yayınlandı.

La Casa de Papel'in büyük çapta ses getirmesinden sonra Netflix, ikinci İspanyol dizisi olan Elite için hazırlıklara başlamıştı.

Baş rollerini La Casa de Papel'in Allison'u Maria Pedraza, Rio'su Miguel Herran ve ünlü şarkıcı aktris Danna Paola üstlenirken bu isimlere kadroda yine LCDP'den Denver rolüne hayat veren Jamie Lorente Lopez, Mina El Hammani, Omar Ayyusa, Miguel Bernardeu, Itzan Escamilla, Ester Exposito gibi isimler eşlik ediyor.


Peki Bu Neyin Elitliği?

Elite, işçi sınıfına mensup üç öğrencinin burslu olarak İspanya'nın en seçkin ve elit okullarından Las Encinas'ta okuma serüvenlerini konu alıyor.

Çekici ve hevesli Christian (Miguel Herran), Müslüman ve edepli Nadia (Mina El Hammani), zeki ve kırılgan Samuel (Itzan Escamilla) okula ilk adım attıkları anda tepkiyi ve aynı zamanda gelen ilgiyi üstlerine çekecektir. Fabrikatör aile çocuklarından Guzman (Miguel Bernerdeu) ve sevgilisi Lu (Danna Paola), seçkin arkadaş ekipleri ile üç çaylağa oyunu oynayacaktır. Guzman'ın kız kardeşi Marina (Maria Pedraza) ise bu insanların kibrinden usanmış ve gerçek yüzlerini çoktan görmüştür. Yeni gelen çaylaklara yardım edecek ve yakınlaşacaklardır.

Suç ve gerilim üzerine kurulan bu dizide kendinizi kaptırıyorsunuz.

Herkesin bildiği üzere seçkin bir okulda 3 çaylağın gelmesi sonrasında bir cinayet işleniyor ve bu durumun çözümüne odaklanıyor. Marina geçmişte duygularına güvenerek yaşadıklarından dolayı hayatını etkileyecek olan sorunları vardır. Bunun yanında mensubu olduğu elit kesimin zenginlik kibirlerinde boğulduklarını bilir ve insanlara hepsinden çok farklı bakmaktadır. Kardeşi Guzman üvey ailesine olan saygısı ve minneti sebebi ile kız kardeşinin yaşadıklarından kendini sorumlu tutar ve ailesinin üstüne titrer fakat ileride hiç tahmin etmediği insanlar hiç tahmin etmediği durumlarda olacaktır. Çaylaklardan Samuel ile yakınlaşacaktır.

Nadia ise Müslüman olması ve tepki çekmesi sebebi ile ayrımcılığa maruz kalacak, belirli kararlar alması gerekecektir. Ailesi ve özellikle abisi Omar bu kararlardan etkilenecektir. Omar'ın gizemini dizi serisi boyunca sorgulayacak ve ses olmak üzere kulak vereceksiniz.

Christian kendini züppe ve seçkin hayata bırakacak bununla birlikte ise tahmin etmediği kadar çok sorumluluk alması gerekecektir.

Tema La Casa de Papel'in geriliminden farklı bir gerilime odaklanıyor. İşleyişi ve dizide size sunduğu çözüm süreci LCDP'den çok farklı. Elite'de sonu ve başı aynı anda gördüğünüz için izlerken sürekli herkesten şüphe duymak zorunda kalıyorsunuz. Karakterlerin her yaptığını sorgulamak ve anlamlandırmaya çalışıyorsunuz. Kısacası bence izlerken insan biraz yoruluyor. Bunun yanı sıra 16+ yayınlanıyor olmasının çok büyük bir etkisini de fark ediyorsunuz. Cinsellik, aşk ve şehvet temalarını da gerilim, suç ve dram etrafında işliyor.

Elite'e kendinizi kaptırdıktan sonra hemen 2. sezonunu izlemek isteyeceksiniz fakat yeni çıkmış olması sebebi ile henüz Netflix'ten 2. sezon onayı almayan Elite, eğer onay alırsa 2019 Ekim'de karşımıza nefes kesen hikayesi ile gelebilir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.