Yeni Darth Vader Serisinden Acı Haber!


5 ekimde Lucasfilm, NYCC panelinde yeni bir Darth Vader serisi açıklamıştı. Star Wars: Shadow of Vader adlı çizgi roman normalde 2019 başında çıkması bekleniyordu. Serinin yazarlığını daha önce birçok Star Wars romanı yazmış ve Marvel'da Hyperion serisini yazmış Chuck Wendig yapacaktı. Geçtiğimiz günlerde ise serinin iptal haberini aldık.

Ekim sonunda Chuck Wendig Twitter'dan yaptığı açıklamasında Marvel'dan kovulduğunu ve Shadow of Vader mini serisinin 4 ve 5.sayısının yazarsız kaldığını açıklamıştı. Star Wars serilerinin grup editorü Mark Paniccia tarafından kovulan Chuck Wendig, kovulma sebebinin bazı eleştirel ve sert tweetleri yüzünden olduğunu söylemişti. Hangi tweetleri yüzünden kovuldğunu öğrenmemiş Wendig, bu kararın Lucasfilm'e ait olmadığını ama bizzat Marvel'ın olduğunu dile getirdi.

Bu olayların üzerine son sayıları yazarsız kalan Star Wars: Shadow of Vader serisi tamamen iptal edildi. Marvel çizgi romanları isteyen mağazalara serinin iptal edildiğini ve yeniden istenilemeyeceğini vurguladı.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.